Vad är SEO?

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering (SEO) är processen av att påverka synligheten hos en webbplats eller en webbsida bland en sökmotors gratisresultat–något som ofta kallas för “naturliga”, “organiska” eller “förtjänade” resultat.

Generellt sätt, ju tidigare (eller högre rankade på resultatlistan) och ju oftare en webbplats visas i listan med sökresultat, desto fler besökare tas emot från sökmotorns användare och dessa besökare kan omvandlas till kunder. SEO kan rikta in sig på olika typer av sökning, t.ex. bildsökning, lokal sökning, videosökning, akademisk sökning, nyhetssökning och branschspecifika vertikala sökmotorer.

Att SEO- optimera en hemsida är ett löpande arbete som kräver en hel del arbete och analys kring t ex sökord. Det är dock, enligt oss, väl investerad tid eftersom det dessutom är kostnadseffektivt då du inte behöver betala för varken synlighet eller för antal klick på din “hemside-länk” som när du t ex använder SEM ( sökordsmarknadsföring).

Hur ser ditt företags Seo-strategi ut idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *